8 dokumenterte fordeler ved å jobbe fra et coworking space

Å jobbe fra et coworking space er pådrivende faktor for økt produktivitet og legger til rette for god balanse og likevekt mellom arbeidsliv og familieliv.

Trenden der vi beveger oss fra tradisjonelt kontor og over til coworking vitner om at vi beveger oss mot større samarbeid fremfor tilspisset konkurranse. Likesinnede kommer sammen for å jobbe i community. Her lærer vi av hverandre, bygger større nettverk, stimulerer kreativiteten, minsker stress og får ting gjort.

I artikkelen «11 Incredible Coworking Statistics», skrevet av Jacob Shriar, Officevibe, 27. mars 2017, kan du lese om noen av fordelene ved å jobbe fra et coworking space. Vi har oversatt deler av artikkelen og valgt ut åtte punkter som stemmer godt overens med vår erfaring i Norge.

1. Et supert alternativ for frilansere og ansatte med hjemmekontor

40% av arbeidsstyrken i USA vil være frilansere, jobbe med prosjekt eller alene i eget firma innen 2020.

Mange har behov for og ønsker en mer fleksibel livsstil og søker tilrettelagte løsninger for sin arbeidshverdag. Det kan være utfordrende å jobbe produktivt nok hjemme eller fra en café. Å knytte seg til coworking vil være en optimal løsning for dem. De lette distraksjonene man møter på hjemmekontor og på café slipper man fordelaktig unna på en coworking. Man holder med andre ord lettere konsentrasjonen på oppgavene foran seg.

Frilansere er imidlertid ikke de eneste som kan knytte seg til en coworking. Ansatte som bruker mye tid på å pendle til og fra sitt arbeidssted vil ha en tilrettelagt lokal arbeidsplass å gå til istedenfor hjemmekontoret. Det vil si effektive arbeidstimer og samtidig større fleksibilitet og likevekt mellom arbeidsliv og familieliv.

LES OGSÅ: Hvordan kan et stadig økende antall frilansere jobbe effektivt og lønnsomt.

2. Coworkere rekker tidsfrister

64%  av coworkere er flinkere til å bli ferdig i tide.

Imponerende statistikk som viser styrken gjennom å jobbe fra et coworking space. Når det viser seg at folk er mer produktive når de jobber fra coworking, bør enhver bedriftsleder dra nytte av det for sin virksomhet. Når jobb skal utføres utenfor det ordinære kontorets vegger, hvorfor ikke legge til rette for å plassere folk i coworking der det er en mulighet.

3. Bedre fokus i coworking

68% sier at det er lettere å fokusere når de jobber fra et coworking space.

Sannsynlig er dette på grunn av atmosfæren og energien som ligger i en coworking. Alle er der for å jobbe, for å oppnå mål og fullføre noe. På hjemmekontoret er det flere distraksjoner som tv, vaskemaskinen, oppvasken og  smårydding. I en café er det også ting som tar deg ut av fokus, være seg interessante samtaler ved nabo bordet man ikke kan unngå å høre, dører som går opp og lukkes og folk som kommer og går.

Mange vil oppleve en tilsvarende større motivasjon til å gå en ekstra mil når de trener på et treningssenter kontra hjemme eller alene. På et treningssenter presser man seg selv naturlig litt hardere fordi man blir påvirket av andre som trener rundt seg. Denne parallellen trekker vi til coworking spaces, når man ser andre jobbet intensivt og godt, inspirerer det til ønsket om å gjøre det samme selv.

4. Majoriteten av coworkere er førnøyde med sitt coworking space

92% er fonøyd med sitt coworking space

Dette er overbevisende statistikk, drivere av coworking har all grunn til å gi seg selv en klapp på skulderen. Det tilrettelegges for å etablere fellesskapsfølelsen blant coworkerne. Vanligvis gjøres det gjennom sosiale og faglige arrangementer og communitybyggende tiltak. Til sammen er tiltakene med på å gjøre coworking så mye mer fordelaktig og attraktivt.

LES OGSÅ: Jobber du frilans? Her har du 5 fordeler ved coworking

5. Coworking fører folk sammen

91% opplever større samspill

I en coworking får mennesker som kanskje aldri ville møttes muligheten til å snakke sammen og lære av hverandre. Nettopp samhandlingen med andre er en virkelig stor fordel med tilknytningen til et coworking space. Samhandling skaper positivitet og glede i mennesker. Når man eksponert for stadig å snakke med nye folk på en kjent plass, blir det naturlig lettere å ta med seg denne egenskapen også til andre arenaer.

Evnen til å samhandle med andre mennesker gir unike muligheter til å bygge et stort nettverk, som igjen har en uvurderlig verdi gjennom hele arbeidslivet.

LES OGSÅ:  Dette er coworking i 11 punkter

6. Coworking kan hjelpe deg til å få et mer avslappet forhold til arbeidet

60% er mer rolig hjemme etter en arbeidsdag på coworking

Stress etter arbeidsdagen kan ha negativ effekt for personlig helse og skape uro i nære relasjoner. God balanse og likevekt mellom arbeidsliv og familieliv er nødvendig for oss alle. Denne rapporten tyder på at coworking spaces gjør det lettere å skape en sunn balanse mellom arbeid og fritid. Alle faktorer som bidrar til bedre likevekt er smart å ta med seg, coworking spaces gjr nødvendig fleksibilitet og frihet til å styre egen arbeidstid.

LES OGSÅ: 4 grunner til at store selskaper nå satser på coworking

7. Coworking bidrar til å bygge selvtillit

90% sier de føler seg mer selvsikre når de jobbet fra et coworking space.Dette er sannsynlig en positiv placeboeffekt fra atmosfæren i et coworking space. De som er der, er der for å gjøre en produktiv, effektiv og god jobb. Energien virker positivt og smittende til alle rundt. I tillegg, med tilgangen til ressurser og arrangement, får du følelsen av å være del av et støttende nettverk som bygger følelsen av egen selvsikkerhet.

Vil du være av de første som får siste nytt? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

8. Det er mulig at du kan tjene mer penger som coworker

50% rapporterer høyere inntekter

Dette er interresant og kan kanskje skyldes at gründere og frilansere som bruker coworking spaces istedenfor å jobbe hjemmefra eller fra en café, blir mer produktive og får gjort mer av det de skal. Noe enhver uavhengige arbeidstakerdefinitivt bør holde friskt i minnet.

 

 

Kilder

Artikkelen, 11 Incredible Coworking Statistics. Levert av Officewibe:  https://www.officevibe.com/blog/11-incredible-coworking-statistics-infographic

Om Officewibe:  https://www.officevibe.com/about

Samarbeid på tvers av konkurranse: https://www.officevibe.com/blog/power-collaboration-work

Større samspill i coworking: https://www.officevibe.com/blog/infographic-friends-at-work

KLIKK HER - last ned medlemsfordeler og prislister

<

Personvern
CWi Moss AS, M:6, Elisabeth von Hübschs gate 6, 1534 Moss // +47 69 24 41 00 Samarbeidspartnere: Innovasjon Norge // Smart Innovation Norway // Tiny Mesh © 2018 Copyright COWORKING INTERNATIONAL - Created by CWi